Waarom WordPress?

De vraag naar een betrouwbare en schaalbare manier om websites bij te houden groeit sterk. Ondanks deze trend zijn er nog steeds web-bureau’s die klanten “gijzelen” met zelfgemaakte content management systemen voor al hun projecten. Met “gijzelen” bedoelen we dat klanten vastzitten aan jaarlijkse licentiekosten en waarbij het web bureau voor elke nieuwe functionaliteit opnieuw een factuur zal sturen; de klant heeft hier geen keuze.

WordPress is gratis en Open Source

Je betaalt geen licentiekosten voor WordPress en Open Source betekent in dit geval dat er een wereldwijd netwerk van programmeurs klaar staat om jouw vraag snel te beantwoorden.

WordPress is veilig

WordPress is een veelgebruikt systeem. Veelgebruikte systemen worden vaker aangevallen. Elke vorm van software wordt aangevallen en staat onder druk. Niets is perfect. WordPress is al meer dan 10 jaar oud en is in die periode steeds verder ontwikkeld, verfijnd en versterkt. Een groot aantal ontwikkelaars en veiligheids consultants hebben meegeholpen om de WordPress code te versterken.

Dit betekent niet dat WordPress gebruikers sterke wachtwoorden moeten gebruiken, hun site en plugins op tijd moeten upgraden en minimaal 1 goede veiligheids plugin moeten activeren. De eindverantwoordelijkheid ligt bij de bouwer en de gebruiker. De iThemes veiligheids plugin beveiligt momenteel meer dan 7 miljoen websites en bedrijven als Sucuri en VaultPress bieden een professionele oplossing op veiligheidsgebied.

WordPress heeft een groot vangnet

WordPress wordt actief ondersteund door een robuuste online community. Online zijn er heel veel plekken waar gebruikers elkaar helpen met het oplossen van vragen zodat dit op zijn beurt weer leidt tot minder support kosten; de antwoorden zijn er meestal al.

WordPress heeft duizenden gratis plugins en thema’s

Van alle Open Source content management systemen heeft WordPress de meeste en meest bruikbare plugins en thema’s. Dit betekent dat wanneer de klant een nieuwe functionaliteit wil (zoals een nieuwsbrief, enquete, portfolio of webshop) er bij WordPress een grote keuze is. Het wiel hoeft niet opnieuw te worden uitgevonden. De look en feel van een WordPress thema kan eenvoudig worden aangepast met een van de vele gratis thema’s. Voor meer specifieke functionaliteiten of design wensen zijn er uiteraard ook betaalde oplossingen. De kosten hiervoor zijn over het algemeen een fractie van de kosten die een klant zou hebben wanneer een web bureau een oplossing “op maat” moet maken.

WordPress helpt met zoekmachines en marketing

WordPress helpt zowel met zoekmachine optimalisatie als met (social media) marketing die online allebei van groot belang zijn. Alle grote zoekmachines communiceren makkelijk met WordPress websites. WordPress wordt zelfs specifiek vermeld als zoekmachine vriendelijk door Google.

WordPress ondersteunt meertaligheid

Het bouwen van een site die meerdere talen moet bedienen is altijd een uitdaging. Maar met WordPress is met een aantal standaard plugins hiervoor een handige en werkbare oplossing gebouwd die zelfs wordt gebruikt door hele grote bedrijfswebsites.

WordPress schaalt

WordPress is begonnen als een platform voor bloggers en vormt ondertussen een solide basis van meer dan 25 procent van alle websites over de hele wereld. Steeds meer grote bedrijven stappen over op WordPress